Ter illustratie: woningbouw in de Arnhemse wijk Schuytgraaf.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie: woningbouw in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. © Gerard Burgers

De woningbouw in Arnhem stokt: ‘We worden aan alle kanten tegengehouden’

Terwijl de woningnood misschien wel groter is dan ooit, stokt de nieuwbouw van huizen in Arnhem. Tot en met oktober zijn dit jaar pas 564 woningen opgeleverd, terwijl dat er de afgelopen jaren meer dan duizend per jaar waren.

10 reacties

 • M. v.d. Kaa

  2 maanden geleden
  Willie, de gemeente bouwt geen huizen. Dat doen woningbouwverenigingen en projectontwikkelaars. Dus de schouwburg heeft hier niets mee te maken. Buiten dat, de gemeente heeft verschillende potjes, welke ze niet aan andere zaken mogen uitgeven. Schouwburg is potje cultuur, dus moet daar ook aan uitgegeven worden. Zo wilde men geen historisch museum vanwege en was iedereen verbolgen dat dat geld aan Musis werd uitgegeven. Mensen hebben op school vaak maar weinig opgelet bij maatschappijleer.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Bouwen in de hoogte is duurder. Krijg je weer dat gezeur dat er te weinig sociaal gebouwd wordt.
 • Willie van Laar

  2 maanden geleden
  Stoppen liever € 70.000.000,- in de schouwburg.
 • Leon Graaf

  2 maanden geleden
  Zo aantrekkelijk is Arnhem ook helemaal niet als stad. Waarom zou je hier dan een grote groei moeten verwachten of kunstmatig moeten creëren?
 • Erik van Lieshout

  2 maanden geleden
  Dit komt ook doordat alle grote transformaties (kantoren naar woningen) klaar zijn en Arnhem nu vol moet inzetten op nieuwbouw. Nijmegen heeft in 2020 en 2021 ook een tijdelijke dip gehad in het aantal opleveringen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem