Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Declaratiedrama nekt zorgbedrijf: Justitie eist half miljoen euro terug

De 4 Your Care Zorggroep, met vestigingen in Arnhem en in Andelst, sluit haar deuren. De instelling, die hulp en een woonplek biedt aan ex-gedetineerden en -verslaafden, wijt het faillissement aan haar grootste klant: het ministerie van Justitie en Veiligheid. Dat eist een half miljoen euro, vanwege onrechtmatig declareren.

13 reacties

 • H.R. Dofpoot

  2 maanden geleden
  @Andre Eggerding. Het bedrijfsleven declareert niet bij de overheid, de geprivatiseerde zorg wel. Het zoveel mogelijk privatiseren van zorg is een wens van de VVD, maar ook van D66. We moesten alles maar aan de markt overlaten, dan zouden de mensen wat te kiezen hebben en zou het goedkoper worden.We hebben gezien wat daarvan terecht gekomen is.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Andre, het bedrijfsleven is een verdienmodel en niets iets wat door de maatschappij betaald wordt. En ook daar zal gefraudeerd worden maar daar worden de inwoners van Nederland niet de dupe van behalve als er te weinig belasting wordt betaald maar als de belastingdienst zijn werk goed doet wordt dat ook opgemerkt.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @Els Weber,Het gehele bedrijfsleven is geprivatiseerd. Daar wordt allemaal fraude gepleegd? Fraude en privatiseren hebben niets met elkaar te maken. Er bestaan ook corrupte ambtenaren.
 • petra damme

  2 maanden geleden
  Willem vertrouw niemand op de mooie blauwe ogen. ik heb voor 2 zorgburo’s gewerkt en bij alle 2 is 1 vd bazen met geld er van door gegaan. 1 met bijna 600000 en de ander met 160000. ik vertrouw die zorg kantoortjes voor geen meter. ze declareren bij de gemeente zonder uren geleverd te hebben
 • Hans de Graaf

  2 maanden geleden
  Declaratiedrama? Als uren gedeclareerd zijn waartegenover geen prestatie staat dan noem ik dat fraude. Onafhankelijk van het aantal onterecht gedeclareerde uren.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.