Volledig scherm
Jasper (links) en Ronnie (rechts). © Gerard Burgers

Deels vrijspraak in zaak mishandeling Arnhems homopaar Ronnie en Jasper

ARNHEM - Een 16-jarige Arnhemmer is dinsdag in hoger beroep vrijgesproken van de mishandeling van Ronnie Sewratan-Vernes. Hij en zijn vriend Jasper werden op de Nelson Mandelabrug in Arnhem op 2 april 2017 mishandeld door vier jongens. Daarbij zou onder meer een betonschaar zijn gebruikt.

Het incident veroorzaakte een golf van verontwaardiging in Nederland, omdat het te maken zou hebben met de homoseksuele geaardheid van de slachtoffers. Zowel de rechtbank als het gerechtshof zien echter geen bewijs dat de mishandeling voortkwam uit homohaat. 

Betonschaar

Toch is de 16-jarige dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur, omdat hij wel Ronnie's vriend Jasper zou hebben mishandeld. Maar bewijs dat de Arnhemmer ook Ronnie heeft mishandeld ontbreekt, volgens het gerechtshof.

Eerder ontbrak het in deze zaak al aan hard bewijs over het gebruik van de betonschaar. Helder was wel dat Ronnie na een harde klap vijf voortanden moet missen. Dat zouden de verdachten wel met de handen hebben veroorzaakt. Ook zouden Ronnie en Jasper zijn uitgescholden voor ‘homo’ en ‘flikker’. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.