Oefening op vliegbasis Deelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Oefening op vliegbasis Deelen. © Rob Voss

Defensie onderzoekt of nieuwe kazerne bij vliegbasis Deelen mogelijk is

ARNHEM - De ambtelijke top van het ministerie van Defensie heeft volgens goed ingevoerde bronnen inmiddels toestemming gegeven voor een vervolgonderzoek naar de mogelijke komst van een nieuwe kazerne ten zuiden van vliegveld Deelen in Arnhem. Verschillende betrokken partijen, waaronder de gemeenten Arnhem en Ede, zijn daarover onlangs op de hoogte gebracht. Defensie wil desgevraagd geen commentaar geven. 

5 reacties

 • John Bluhmen

  3 maanden geleden
  Geweldig initiatief. Maar ik vrees dat de minister zelf, om partijpolitieke redenen, het plan blokkeert!
 • Johann Janssen

  3 maanden geleden
  dan kunnen de gele rijders ook weer terug naar Arnhem
 • Johann Janssen

  3 maanden geleden
  dan meteen het vliegveld reactiveren en ze kunnen weer jaren verder.
 • Tune Van Van B

  3 maanden geleden
  Wat een goed initiatief. De natuur wordt ermee geholpen, met name door concentratie van eenheden en disciplines en het teruggeven van een relatief groot gebied aan de natuur. Het vliecomplex op Deelen is er al dus wat land eenheden erbij zal niet veel uitmaken. Goed nieuws voor defensie en de natuur.
 • joan sas

  3 maanden geleden
  Stilte op de Veluwe zal verdwijnen. Kisten vanaf vv Lelystad gaan vliegen over de Veluwe en na een kazerne zullen uiteraard de vliegtuigen van Eindhoven naar Deelen komen. In park De Hoge Veluwe en op Planken Wambuis [houten jas = doodskist] is het nu nog de stilte van de natuur. Van houten doodskisten naar vliegkisten - vroeger waren vliegtuigen vooral van hout - scheelt heel wat straalmotoren, uitlaatgassen [CO2], stikstof en geluid. Ik bleef veel in NL op vakantie om milieuredenen. Ja doeg.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.