Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Delano heeft een baan, maar geen woning: ‘Waar moet ik slapen? Ik krijg het er soms echt benauwd van’

Hij heeft een baan en een dochter, maar geen woning. Delano* (29) hopt letterlijk van bank naar bank bij vrienden. Maar voor hoe lang nog? Zijn sociale netwerk wordt steeds kleiner. Waar hij dan terecht kan? Hij heeft geen idee. ,,Omdat ik niet verslaafd ben en geen grote psychische problemen heb, krijg ik geen hulp.”

6 reacties

 • A.M. BERBEN

  2 maanden geleden
  Lisa Van der Vreede: De overheid is NIET verplicht om voor huisvesting te zorgen, dat heeft u echt bij het verkeerde eind. De overheid heeft zichzelf verplicht om bij te dragen aan huisvesting door middel van regelgeving (denk aan bestemmingsplannen enzovoort), financiering (voor corporaties) en nog een aantal zaken. Maar het is niet zo dat iedereen maar een woning kan eisen van de overheid.
 • Nicky Jansen

  2 maanden geleden
  Eén slechte periode waarin je even de weg kwijt bent, op straffe van langdurige dakloosheid omdat de woningmarkt in NL compleet ziek is. Sjors heeft dat gelukkig nog niet aan den lijve ondervonden, en denkt ook niet dat hem dat gaat gebeuren. Succes Sjors.
 • Lisa Van der van der vreede

  2 maanden geleden
  @sjors er zijn een heleboel mensen die nadat een relatie of huwelijk is gestrand op straat komen te staan. Ook met een baan dus het is goed dat hier aandacht voor komt. Hoe kun je dit nog aan de Nederlanders verkopen als overheid dat als je huwelijk stuk loopt je geen dak boven je hoofd hebt? Wonen is een primaire levensbehoefte en je recht de overheid is verplicht om daar voor te zorgen.
 • Anton van Driel

  2 maanden geleden
  Wat zijn we toch lief voor elkaar Sjors. Terechtkomen in het web der bureaucratie kan iedereen overkomen, of je nu fouten hebt gemaakt of niet. Tenzij jij financieel onafhankelijk bent en continue een apparaat aan advocaten standby hebt staan, kan ook jou dit overkomen. Beter richt je je pijlen op de mensen die verantwoordelijk zijn voor dit afbraakbeleid ipv op de mensen die in de shit terechtgekomen zijn en even een duwtje nodig hebben in de goede richting. Jij geeft ze liever nog n trap na
 • L Brandenburg

  2 maanden geleden
  Goed dat hier meer aandacht voor komt.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.