Protestactie bij Industriepark Kleefse Waard in Arnhem tegen de biomassacentrale daar.
Volledig scherm
Protestactie bij Industriepark Kleefse Waard in Arnhem tegen de biomassacentrale daar. © DG

Demonstratie tegen opening biomassacentrale op Industriepark Kleefse Waard

ARNHEM - Zo’n 20 actievoerders protesteerden bij Industriepark Kleefse Waard in Arnhem tegen de opening van een biomassacentrale op het bedrijventerrein. 

Zij vinden de centrale milieuonvriendelijk en strijden al maanden tegen de ingebruikname van de installatie. Dat kan vanaf vandaag. ,,We kregen toestemming om met hooguit twintig mensen op een postzegel bij het industrieterrein te demonstreren", zegt Mark Bosch van Behoud Bomen Arnhem. 

Vergunning 

Het Franse bedrijf Veolia heeft een vergunning voor de biomassacentrale op Indrustriepark Kleefse Waard (IPKW). Die is in 2016 afgegeven en onherroepelijk. Er zijn nog wel zo'n 150 bezwaren tegen de opslagloods van het bedrijf. Die procedure loopt nog. 

Het Franse bedrijf krijgt ontvangt de komende twaalf jaar 76 miljoen euro duurzaamheidssubsidie voor de centrale, die al begonnen is met proefdraaien. De Arnhemse gemeenteraad is tegen de centrale, maar die heeft geen rol in de besluitvorming. De provincie Gelderland is de verantwoordelijke partij.

Protestactie bij Industriepark Kleefse Waard tegen de biomassacentrale daar.
Volledig scherm
Protestactie bij Industriepark Kleefse Waard tegen de biomassacentrale daar. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.