Volledig scherm
© David Rozing /Hollandse Hoogte

Depressieve Tim (11) stuurt pestkoppen brief

ARNHEM - De 11-jarige Tim uit Arnhem werd zo erg gepest dat hij het leven niet meer zag zitten en sinds eind februari niet meer naar school gaat. Samen met zijn moeder Wendy schreef Tim een brief aan zijn klasgenoten.

Wendy hoopt dat de brief in de klas wordt voorgelezen en dat het impact heeft op de pestkoppen. "Ik hoop dat ze zich beseffen wat ze hem hebben aangedaan. Door de brief geanonimiseerd publiek te maken, hoop ik dat meer mensen inzien hoe veel invloed pesten heeft."

'Erge ziekte'
Tim zei tijdens een woedeaanval: ‘Ik hoop dat ik morgen niet meer wakker word. Of dat ik een hele erge ziekte krijg, zodat ik een tijd in het ziekenhuis lig. Waarom zou ik nog blijven leven? Ik doe toch alles fout.’

Wijkagent
Inmiddels is er een andere school gevonden voor Tim, buiten Arnhem. De jongen werd niet alleen op school gepest, maar ook in zijn wijk. Met de wijkagent is afgesproken dat ook het pesten in de buurt wordt aangepakt.

(De namen Wendy en Tim zijn gefingeerd vanwege privacyoverwegingen)

  1. Met het Songfestival kan Arnhem 75 jaar vrijheid vieren, zegt Marcouch bij ‘Pauw’

    Met het Songfesti­val kan Arnhem 75 jaar vrijheid vieren, zegt Marcouch bij ‘Pauw’

    ARNHEM - Het Eurovisie Songfestival naar Arnhem halen zou een mooie manier zijn om 75 jaar vrijheid te vieren, vindt burgemeester Ahmed Marcouch. ,,Arnhem is de culturele hoofdstad van Nederland’’, zei hij maandagavond in de talkshow van Jeroen Pauw. ,,Bekend van de Slag om Arnhem. We vieren dit jaar 75 jaar na de Slag. Dat ging om de bevrijding van Europa. Wat is er nou mooier om de vrijheid te vieren door het Songfestival in de regio Arnhem-Nijmegen te organiseren?’’

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.