Derde prijs voor Arnhemse vwo’ers die muziek maken met behulp van wiskunde

VideoARNHEM - Vwo-leerlingen Thijmen Schouten en Boris ter Beek van het Thomas a Kempiscollege in Arnhem hebben met hun werkstuk ‘Formule voor muziek’ de derde plaats in de wacht gesleept bij de KNAW Onderwijsprijs 2019. Ze vielen in de prijzen in de categorie ‘Natuur & Techniek’. 

Volledig scherm
Boris ter Beek (links) en Thijmen Schouten uit Arnhem sleepten landelijk een derde prijs in de wacht voor hun profielwerkstuk. © Rolf Hensel

De vwo’ers onderzochten of je wiskundige functies kunt gebruiken om muziek te maken. De jury waardeert het dat de twee ook echt muziek hebben gecomponeerd op basis van hun ideeën: ‘En het klinkt ook nog heel aardig’. 

Aan de derde prijs is een bedrag van 1.000 euro verbonden. De winnaars krijgen het dubbele daarvan en de leerlingen die ‘zilver’ hebben behaald, kunnen 1.500 euro tegemoet zien. 

De docenten die de winnende werkstukken hebben begeleid, ontvangen een oorkonde en de scholen van de leerlingen een plaquette.

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) wil met de prijs ‘benadrukken dat inspirerend onderwijs de basis legt voor de ontwikkeling van de wetenschap’. Een jury van topwetenschappers heeft dit jaar in totaal 323 profielwerkstukken beoordeeld. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.