Deze acht kinderen van spermadonor K34 in Rijnstate vonden elkaar al, nog 48 te gaan

ARNHEM - Ze hebben dezelfde (biologische) vader. Maar wie dat is, dat weten ze niet. Buiten deze anonieme spermadonor K34 van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem om proberen halfbroers en halfzusters elkaar op te sporen om één grote familie te vormen. Acht kinderen hebben elkaar al gevonden. ,,Het voelt niet alleen als familie. We zijn familie.”

En ze hebben verschillende overeenkomsten. Als ze bijvoorbeeld lachen knijpen ze hun ogen haast tot spleetjes. En in de wang verschijnt een eigenwijs kuiltje.

,,Dat hebben we allemaal gemeen met elkaar. En wij zijn klein”, zegt de 20-jarige Marit, een van de tenminste 56 nakomelingen van spermadonor K34 van de spermabank van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem.

Quote

Eigenlijk is hij het grootste slachtof­fer. Hij is misbruikt. Hij dacht dat er maar 25 kinderen van zijn zaad zouden worden verwekt.

Myrthe, kind van donorvader K34
Volledig scherm
© Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.