Stephan Wassink (links) en Arnaud Spoor met hun drinkrietjes van avocadopitten in café 't Huys op de Korenmarkt in Arnhem. 't Huys heeft de nieuwe rietjes al geïntroduceerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Stephan Wassink (links) en Arnaud Spoor met hun drinkrietjes van avocadopitten in café 't Huys op de Korenmarkt in Arnhem. 't Huys heeft de nieuwe rietjes al geïntroduceerd. © Gerard Burgers

Deze twee jonge ondernemers denken het alternatief voor plastic gevonden te hebben: de avocado

ARNHEM - De avocado is niet alleen een lekker en gezond product, maar ook het beste ecologische alternatief voor plastic. Dat beweren Arnaud Spoor (20) uit Arnhem en Stephan Wassink (24) uit Oosterbeek. 

4 reacties

 • M. Bekkers

  5 dagen geleden
  Super ! fruitaanhuisbezorgd ,Arnaud wij willen graag wat proef rieten bestellen
 • Fang Fang

  6 dagen geleden
  Goh, Joost zal het weten. Zeker nooit potjes guacamole in de winkels gezien? Maar waarom duurt het zo lang voordat we biologisch afbreekbaar plastic gebruikt zien worden? Er zijn al vele varianten verkrijgbaar wereldwijd maar in onze winkels heb ik het nog nergens gezien.
 • Wassink

  6 dagen geleden
  Beste Joost, Avocado’s worden niet alleen los verkocht aan de consument. Avocado olie is bijv. ook onwijs populair en zo zijn er nog veel meer producten waarvan avocado’s het primaire product is. Vroeger moesten bedrijven betalen om deze pitten op te laten halen, nu worden ze gratis opgehaald en worden er dus o.a rietjes en bestek van gemaakt! Ons product wordt dus gemaakt van restafval, en tevens geproduceerd in Mexico waar ze zat avocado bomen hebben.
 • Joost null

  6 dagen geleden
  Kansloos. Bla bla marketingverhaal. Hoe ga je aan de pitten komen als de avocado met pit aan de consument verkocht wordt. En hoeveel pitten zijn er uit de industrie beschikbaar? En hoeveel product kun je daar van maken. Met andere woorden er zijn nooit genoeg avocado's om genoeg product te maken. Marketing over de rug van het milieu.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeghuis in Bennekom
  Play

  Tinie (101) krijgt eerste coronaprik in verpleeg­huis in Bennekom

 2. Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'
  Play

  Charlotte strijdt jaar na sit-in nog voor mentale gezondheid: 'Hele land in mentale crisis'

Arnhem e.o.