Anne Salden
Volledig scherm
PREMIUM
Anne Salden © Gerard Burgers

Deze vrouwen maken geen schijn van kans op een woning: ‘Van hypotheek kan ik net twee garageboxen betalen’

ARNHEM - De Nederlandse woningmarkt staat onder hoogspanning. Ook in Arnhem. Vooral voor alleenstaanden is er nauwelijks perspectief. Drie vrouwen vertellen over hun zoektocht.

41 reacties

 • hajo

  10 maanden geleden
  Enkele jaren geleden had het er nog een begrepen , PIM heette hij, voor degene met slecht geheugen .alleen werd die vermoord door een Nederlander die van dwarsliggen zijn inkomsten had.En met veel privileges zijn  "straf "uitzat.Dus mooi verder stemmen op Pinokkio.
 • Björn Grooten

  10 maanden geleden
  Er is een grote groep mensen die teveel verdienen voor een sociale huurwoning, maar te weinig om een hypotheek te kunnen krijgen om een huis te kunnen kopen. Dus komen ze in de vrije sector terecht en betalen ze zich scheel aan huur. Het enige wat kan helpen is door als alleenstaander te zorgen dat je niet boven de 35000 euro verdiend en dan een sociale woning zien te bemachtigen na een wachttijd van circa 9 jaar en pas daarna te gaan samenwonen of je moet flink gaan sparen, zodat je eigengeld  hebt en de banken je makkelijker een hypotheek geven. Ben je zzp-er dan is het nog lastiger.
 • Björn Grooten

  10 maanden geleden
  De VVD heeft het niet alleen voor het zeggen, maar als u zich zou verdiepen in de woningmarkt dan zult u zien dat de regels uit Brussel een probleem zijn. Sociale huurwoningen mogen maximaal 737 euro zijn met een inkomen (gezamelijk) tot 39.055. Er kan soms uitgeweken worden naar 49.000. Dan zit er binnen de sociale huurwoningen ook nog een grens voor mensen met een lage inkomen. De grens voor een alleenstaande met een inkomen tot 23.225 komen alleen in aanmerking voor huurwoningen tot 619.- . Meerpersoonshuishouden tot 31550 mogen tot 663,-. 
 • MBD

  10 maanden geleden
  Ouders kunnen niet meer garant staan. Dat was vroeger.
 • Wim

  10 maanden geleden
  Het is niet makkelijk maar eigenlijk ook nooit makkelijk geweest. Eind jaren 90 was het hommeles en de rente rond de 6 procent. 10 jaar later weer crisis. Woningnood in de jaren 50 of rond 1980. “Geen woning, geen kroning”. Weet u nog? Een ideale oplossing is er niet, maar misschien kunnen ouders garant staan, of via een gift, koop een kluswoning, kijk een dorp verder waar de huizen goedkoper zijn, of vind toch die fijne partner met wie je kosten kunt delen. Niks gaat snel en veel dromen zijn bedrog, maar een beetje dromen helpt vaak wel. Met een flinke dosis realisme.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.