Jesse Laport vertelt over de gevolgen die een avondklok heeft op psychisch kwetsbaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Jesse Laport vertelt over de gevolgen die een avondklok heeft op psychisch kwetsbaren. © Rolf Hensel

Dichter met angststoornis vreest de avondklok: ‘Het is als iemand met claustrofobie in een bezemkast zetten’

ARNHEM - Weinig mensen zitten te wachten op de invoering van een avondklok, maar de Arnhemse dichter Jesse Laport al helemaal niet. Sinds de eerste discussie hierover opkwam, is hij nerveus. Hij kampt met een angststoornis. Tijdens de coronapandemie is die er niet minder op geworden.

6 reacties

 • Joris Goedbloed

  2 jaar geleden
  Zelf hoor ik ook van veel ouderen die ik ken dat zij de oorlog weer boven krijgen. Zij raken in paniek, een qantql gaat weer dromen maar ze kunnen nergens terecht voor goede hulp op dit moment. Wat politie, handhavers en een aantal burgemeesters doen maakt dit nog erger. De "deskundigen" en de politiek hebben nog geen idee wat zij aanrichten op basis van feitelijk niets...!
 • Astrid van Empel

  2 jaar geleden
  Alleen al het woord ! Avondklok. Maakt mij onrustig. Mijn moeder de oorlog bewust meegemaakt. Kón er niet over spreken in verhalen. De avondklok: de impact, angst, verdriet, gespleten ondergedoken gezin.... haat emotie mimiek was ondraaglijk zichtbaar. Nu raak ik ( geen GGZ) door de avondklok chaotisch, voel haar verdriet, angst. En denk aan de ouderen die nog in leven zijn. De oorlog hebben meegemaakt..... ik constateer plots mentale klachten......?
 • Mies Gooyer

  2 jaar geleden
  Ik Ben het: niet overal is het druk in de ziekenhuizen. Misschien kunnen ze elkaar weer wat meer helpen zoals vorig jaar, áls dat al nodig is. Van de week wordt hier een artikel geplaatst over de drukte in Doetinchem, maar het personeel daar zegt dat het rustig is. Moet ik dan de krant of het personeel geloven? En Anton, het is voor velen al naar de gallemiezen. Maar dat was begin vorig jaar al te voorzien.
 • Ik Ben het

  2 jaar geleden
  @Anton: Groot gelijk.. Op dit moment is het van belang dat eerst ziekenhuiscapaciteit word vergroot. GGZ kan hierna. Dat er veel mensen bij GGZ aangemeld gaan worden, is een ding dat zeker is. Maar nu moet je doen wat noodzakelijk is: Gooi de zooi open, bescherm kwetsbare doelgroepen, en bescherm de economie!
 • Anton van Driel

  2 jaar geleden
  Ja Mies Gooyer, of we kappen met deze onzin en we gaan de kwetsbare groepen specifiek beschermen. Dan kan t geld van de steunpakketten mooi gestopt worden in het vergroten van de ic capaciteit en kwaliteit vd zorg op zich. Heel de samenleving wordt naar de gallemiezen geholpen en de gevolgen vd maatregelen zijn en zullen veel heftiger zijn dan de gevolgen van dit virus. Veel meer mensen moeten blijkbaar nog veel meer verliezen voordat er een lampje gaat branden. Ook de jaknikkers gaan dit voelen

In samenwerking met indebuurt Arnhem