Die avond aan de bar bij een blonde Peter Pannekoek voelde als staan in de trein

column remco kock,,Wat kan ik voor jullie betekenen?” De joviale blonde gastheer deed me direct aan Peter Pannekoek denken. ,,Een tafeltje voor twee? Gereserveerd?” Kijkend in papieren zei Pannekoek: ,,O, er is iets verkeerd gegaan. Jullie reservering is niet goed doorgekomen.”

Arnhem 2201- Columnist Remco Kock/ RB
Volledig scherm
Arnhem 2201- Columnist Remco Kock/ RB © Erik van 't Hullenaar

,,Hoeft geen probleem te zijn. Ik heb nog een fijn plekje voor twee over… Aan de bar”, wees de gastheer naar twee lege krukken, vlak achter een enorme koffiemachine. ,,Is dat oké voor jullie?”

De term schaapachtig is uitgevonden voor hoe mijn vriendin en ik ons richting bar lieten lokken, ook omdat Peter Pannekoek beloofde: ,,Zodra er een niet-gereserveerd tafeltje vrijkomt, is deze voor jullie.” Spoiler: let op het woordje ‘niet’.

Het was zaterdagavond, alles zat overal vol nu, bovendien hadden mijn vriendin en ik thuis drie kwartier vergaderd om een restaurant te kiezen. Uiteindelijk was het dit Aziatisch ‘streetfood’ serverende tentje geworden.

,,Laten we het maar doen”, zeiden we, op de krukken neerploffend. Gekscherend: ,,Anders zitten we zo met een frietje op de bank voor de televisie.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.