Volledig scherm
Diederik Laman Trip (rechts) ontvangt uit handen van Arnhems burgemeester Ahmed Marcouch de Zilveren Stadspenning. © Pieternel Suërs

Diederik Laman Trip onderscheiden met Zilveren Stadspenning Arnhem

ARNHEM/ VELP - Diederik Laman Trip is door Arnhems burgemeester Ahmed Marcouch onderscheiden met de Zilveren Stadspenning. Daarmee krijgt hij erkenning voor zijn inzet voor de samenleving, bijvoorbeeld als penningmeester en voorzitter voor Bio Vakantieoord en Stichting Nationaal Centrum Paardrijden voor Gehandicapten.

Het is niet de eerste onderscheiding voor Laman Trip,  voorzitter in de Raad van Advies bij Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem. In 2011 werd hij vanwege zijn maatschappelijke verdiensten al benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

,,Zijn vrijwillige bijdrage aan verschillende Arnhemse maatschappelijke organisaties is groot”, aldus burgemeester Marcouch, die Laman Trip in zijn toespraak een ‘verbinder van nature’ noemde . ,,Hij voegt de daad bij het woord en deed dat in veel verschillende rollen. We zijn hem daarvoor veel dank verschuldigd.”

De Zilveren Stadspenning wordt uitgereikt bij grote bijzondere verdienste voor Arnhem, laat de gemeente weten. Velpenaar Laman Trip is dit jaar de vierde die een penning krijgt uitgereikt.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.