Volledig scherm
Luxor Live, winnaar van de publieksprijs van de Willem Diehlprijs in 2009. foto DG

Diehlprijs beperkt zich niet langer tot centrum

ARNHEM - De juryleden van de Willem Diehlprijs voor restauratie- en renovatieprojecten kijken dit jaar voor het eerst naar gebouwen in heel Arnhem. De twee voorgaande edities van de award beperkte de jury zich nog tot de Arnhemse binnenstad.

Voornaamste reden voor de bredere blik is het gebrek aan voldoende interessante projecten in de Arnhemse binnenstad, zegt directeur Edwin Verdurmen van CASA. Het Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem stond in 2007 mede aan de basis van de prijs.

De eerste twee keer werkte CASA voor de prijs samen met SBA, Stichting Binnenstadsmanagement Arnhem. "Maar nu we ons niet langer uitsluitend richten op het centrum is de SBA afgehaakt", zegt Verdurmen.

De eerste winnaar van de Willem Diehlprijs was in 2007 Bar Florian aan het Jansplein. Twee jaar geleden ging de eer naar het opgeknapte stadhuis. De publieksprijs, die toen voor het eerst werd toegekend, ging naar poppodium Luxor Live.

CASA inventariseert momenteel de nominaties, en zoekt daarvoor nog suggesties. "Iedereen die een renovatie- of restauratieproject van de afgelopen twee jaar wil aandragen, kan contact met ons opnemen", zegt Verdurmen. "We willen natuurlijks niets over het hoofd zien."

Uiteindelijk zal er een zogenoemde shortlist komen met acht projecten. Niet alleen de jury zal daarover een oordeel vellen, ook het publiek mag een voorkeur uitspreken.In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.