Volledig scherm
In het Carolinapark in Dieren is de organisatie van het festival daags na de storm bezig de ravage op te ruimen. © Carolinafestival

Dieren ontsnapt aan erger bij verwoestende storm in park

DIEREN - Het Carolinapark in Dieren ligt bezaaid met takken na de storm die zaterdagavond het Carolinafestival voortijdig beëindigde. Maar het had veel erger kunnen zijn.

,,Op plekken waar letterlijk een halve minuut daarvoor nog mensen stonden, liggen enorme takken", zegt organisator Sander Demmink. Hij is zondag met zijn team bezig om de ravage op te ruimen.

Park nog dicht

Het park is zondag door de brandweer nog niet vrijgegeven voor publiek. Er bestaat nog steeds gevaar dat er takken van de bomen breken. Zaterdagavond rond negen uur trok een bui over die de organisatie noodzaakte om drie uur eerder dan gepland het festival te beëindigen.

,,We hebben de hele dag het weer nauwlettend in de gaten gehouden en het leek lange tijd goed te gaan”, zegt Demmink. ,,Om kwart voor negen kreeg ik bericht dat er nu toch een heftige bui aan zou komen.”

Windhoos 

Quote

Het park heeft het meest te lijden gehad

Sander Demmink, Organisator Carolinafestival

De organisator riep het publiek dat buiten de tenten stond onmiddellijk op om daar naar binnen te gaan. ,,Dat hebben de mensen ook gedaan. Vlak daarna trok een windhoos over  en vlogen de takken van de bomen.”

Als door een mirakel vielen die takken volgens Demmink op open plekken en kwamen er geen op de tenten terecht. Hier en daar was er wel schade aan de luifels die de op het festival aanwezige foodtrucks hadden staan.

 Demmink: ,,Mogelijk is er ook wat apparatuur beschadigd geraakt. Maar met de materiële schade lijkt het mee te vallen. Het park heeft toch het meest te lijden gehad. En het belangrijkste is dat zich geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan. Dat is echt een geluk bij een ongeluk, ja.”

Zondag kunnen bezoekers wel bij de organisatie terecht om gekochte muntjes voor consumpties weer voor geld in te ruilen. Sommige bezoekers hebben al laten weten dat ze dat niet doen, uit compassie met de organisatie. Het Carolinafestival heeft laten weten dat ze volgend jaar ook weer kunnen worden gebruikt. ,,Want we gaan zeker door”, zegt Demmink.  

Forse wind

Een woordvoerder van de brandweer Midden-Gelderland spreekt daags na de korte storm van zaterdag van een spoor van forse wind tussen Doesburg, Dieren en Deventer. Op verschillende plaatsen waaiden takken van bomen op de weg en er waren diverse meldingen van wateroverlast en ondergelopen kelders.

Vergelijkbaar met het noodweer dat op 2 augustus een spoor van vernielingen trok in Rheden is de bui van zaterdag volgens hem ‘zeker niet’.  Er hebben zich verder geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De organisatie van het Carolinafestival heeft naar zijn zeggen 'goed gehandeld'.      

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.