Cyberaanvallen en hacks zijn een grote bron van zorg.
Volledig scherm
PREMIUM
Cyberaanvallen en hacks zijn een grote bron van zorg. © Videostill

Dierenkliniek is al weken offline na hack, eigenaar gaat betalen: ‘Druist in tegen mijn gevoel maar ik kan niet anders’

ARNHEM - Dierenkliniek Dijkstra in de Arnhemse wijk Schuytgraaf moet het al bijna twee weken zonder computersysteem doen. Dat werd gehackt. De daders zijn mogelijk Russen. Dijkstra is bereid de hackers te betalen. 

8 reacties

 • Antoon Blij

  3 maanden geleden
  Ik heb al 4 van zulke mails van verschillende afzenders gehad. Waait vanzelf over. Geen angst hebben. Ik zou de vunzigste sites bezocht hebben en nog veel meer. Betalen in bitcoins.
 • G.J Mek

  4 maanden geleden
  Blijkbaar geen backups gemaakt dat is wel belangrijk. Maar niete min is allemaal tuig die dat doen. Nooi toe geven als je dat doet doen ze volgende keer weer dan hebben ze je in de tang. Nogmaals regelmatig back-up maken en geen onbekende mail openen wat je niet 'entweg ermee doe ik ook dat is de meeste veilig manier. Ik wens de dieren kliniek sterkte.
 • Wil Kaap

  4 maanden geleden
  Ik ben het met Peter eens. Ik snap ook niet hoe zo n hack gaat. Hoe kunnen ze bij die klant gegevens komen . In mijn zaak staat alles op een back up.
 • Ankie Bronckhorst

  4 maanden geleden
  Dom, nooit toegeven. Dat gaan ze vaker proberen. Een goed softwarebedrijf inschakelen voor dat geld en betere beveiliging en automatische backup.
 • Peter Looyenga

  4 maanden geleden
  Dit komt op mij toch echt over als grove nalatigheid van het bedrijf zelf. Ten eerste... "de backup schijf was gecrashed", serieus? Maar 1 schijf en die wordt niet asap vervangen? Zelfs een goedkope netwerk opslag ("NAS") biedt 2 schijven met RAID aan om dit soort situaties te voorkomen. En als ik dat in mijn achterhoofd hou dan geloof ik ook niks meer van hacken, ik denk eerder dat men "gewoon" een vreemde attachment heeft geopend ('ransomware') zonder enige controle en dan krijg je dit...

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.