Dirk Vreugdenhil (CU): ‘Ik wil opkomen voor mensen die onrecht wordt aangedaan’

op de roltrapIn aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart stelt De Gelderlander alle Gelderse lijsttrekkers voor. Op de roltrap in de grote hal van Arnhem Centraal krijgt ieder politiek kopstuk ruim één minuut de tijd om zichzelf en hun partij zo goed mogelijk te verkopen. In aflevering 2: Dirk Vreugdenhil van de ChristenUnie.

Dirk Vreugdenhil (ChristenUnie).
Volledig scherm
Dirk Vreugdenhil (ChristenUnie). © DG

Naam: Dirk Vreugdenhil (34), Nijmegen
Beroep: Projectleider stichting Op de toekomst
Hobby’s: Nachtfotografie. ,,Het is heerlijk om door de stad of het buitengebied te lopen en daar te fotograferen. Sterrenhemels zijn ook erg leuk om te doen.”

Waarom in de politiek: ,,Van huis uit heb ik meegekregen: kijk om je heen en zie wat er gebeurt. Let op mensen die het minder hebben. Met Sinterklaas deelden we chocoladeletters uit aan mensen van wie we wisten dat ze het alleen vierden. Met kerst nodigden we mensen uit voor wie dat ook gold. Nog steeds wil ik opkomen voor mensen die onrecht wordt aangedaan, en mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen.”

Speerpunten voor de komende vier jaar: ,,Vrijwilligers. Gelderland telt veel vrijwilligers, die ook met provinciale taken bezig zijn. Die vrijwilligers willen we voluit ondersteunen met materialen en opleidingen, wat er ook nodig is.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.