Arnhem kent sinds enkele dagen een ‘gaybrapad’ op het Velperplein. Het zebrapad draagt uit dat Arnhem een homovriendelijke stad is.
Volledig scherm
PREMIUM
Arnhem kent sinds enkele dagen een ‘gaybrapad’ op het Velperplein. Het zebrapad draagt uit dat Arnhem een homovriendelijke stad is. © Marc Pluim

Discriminatie op de Arnhemse woningmarkt: verhuurmakelaars weren huurders om seksuele geaardheid

ARNHEM - Twee derde van de verhuurmakelaars in Arnhem heeft geen enkele moeite om woningzoekenden te discrimineren om hun seksuele geaardheid. De helft van deze makelaars is bereid kandidaat-huurders met een migratie-achtergrond te weigeren. Dat blijkt uit een onderzoek van de gemeente Arnhem, die zich rot geschrokken is. 

19 reacties

 • Anne Hout

  4 maanden geleden
  In de huurflat naast ons woont sinds een jaar een Turkse man, die vanaf het begin ‘s nachts voor geluidsoverlast zorgt. Toen we deze hier de eerste keer op aanspraken zei hij twee dingen:”Ik betaal heel veel huur, dus ik mag herrie maken!” en “U discrimineert mij, omdat ik Turk ben!” Direct de racisme-kaart trekken als de buren last van je hebben en duidelijk geen rekening willen houden met je omgeving! Zulke ‘gasten’ zijn er in de straat steeds meer en daar zit niemand op te wachten.
 • E.W. Megens

  4 maanden geleden
  Wat die verhuurders doen is geen overtreding van artikel 1 van de grondwet. De grondwet is de wet die er voor de overheid zelfs is en stelt waar de overheid zich aan houden heeft en ook dat lukt, zoals we hebben gezien, niet eens. En rechters kunnen in Nederland in civiele en strafzaken hun vonnis niet toetsen aan de grondwet.
 • Els Weber-van Dreuten

  4 maanden geleden
  Lisa, denk je nu echt dat een asielzoeker een particuliere woning kan betalen. Die huren zijn alleen betaalbaar voor tweeverdieners.
 • Anne Koiter

  4 maanden geleden
  Hoogtijd voor een vergunningplicht voor verhuur waarin dit wordt meegenomen. Discrimineer je bij de verhuur, dan einde vergunning. Zo lezen kan dat de markt weer aardig vlot trekken.
 • Anne Nicolai

  4 maanden geleden
  Een verhuurder mag niet zelf bepalen aan wie hij verhuurt als hij daarbij de wet overtreedt door te discrimineren. Zo simpel is het. En wat we daar allemaal van vinden, is niet relevant.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.