8 maart 2022: Een reclamebord met daarop de Syrische president Bashar al-Assad en Russische president Vladimir Poettin, te zien langs een snelweg in de stad Damascus.
Volledig scherm
PREMIUM
8 maart 2022: Een reclamebord met daarop de Syrische president Bashar al-Assad en Russische president Vladimir Poettin, te zien langs een snelweg in de stad Damascus. © AFP

‘Dit is extreem heftig’; geschokte reacties in Arnhem op jarenlang in Syrië gemartelde stadsgenoot

UpdateEen Arnhemmer is jarenlang gemarteld in Syrië, onder het regime van de Syrische president Bashar al-Assad. De in Nederland geboren man zat zeker vier jaar vast en is naar alle waarschijnlijkheid overleden. Het nieuws, dat NRC zaterdag onthulde, raakt de Arnhemse gemeenschap diep.  

9 reacties

 • Martin De Beer

  2 maanden geleden
  Hij is naar Syrie gegaan om Arabische boeken te verzamelen, yeah right.
 • A Harbeek

  2 maanden geleden
  Hij had ook gewoon in Nederland kunnen blijven. En als je wilt vechten voor je idealen. Loop je het risico te sterven. En hij heeft dat risico genomen.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Sinds wanneer zijn mensen van die leeftijd jongeren? Hij was oud genoeg om zelf te bepalen dat hij als salafist naar Syrië wilde gaan.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  De Nederlandse staat is in dit geval nergens verantwoordelijk voor.
 • M. Stomp

  2 maanden geleden
  Vind het erg voor de nabestaanden. Maar vind het wel belachelijk dat de Nederlandse overheid hier op aan word gesproken.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.