Dit was het laatste appartement dat Jan Modaal in Arnhem kon kopen. Voor 169.500 euro stond deze woning aan de Nieuwe Plein 8 -2 in Arnhem te koop.
Volledig scherm
Dit was het laatste appartement dat Jan Modaal in Arnhem kon kopen. Voor 169.500 euro stond deze woning aan de Nieuwe Plein 8 -2 in Arnhem te koop. © DG

Dit was de enige (!) woning die Jan Modaal in Arnhem nog kon kopen

Het is voor singles met een modaal inkomen (38.000 euro) schier onmogelijk om een woning te kopen. In Arnhem staat maar één woning te koop die Jan Modaal zou kunnen betalen.

 1. Engelenactie van anonieme weldoener: Daklozenmoeder Tonnie (77) mag in haar flat blijven wonen
  PREMIUM

  Engelenac­tie van anonieme weldoener: Daklozen­moe­der Tonnie (77) mag in haar flat blijven wonen

  Tonnie van den Herik, de 77-jarige ‘moeder van de daklozen’, mag in haar flat in Arnhem blijven wonen. Een weldoener die onbekend wil blijven, heeft de woning van de hypotheekbank van haar vorig jaar overleden levenspartner Shanta gekocht en Tonnie een huurcontract aangeboden. Dat heeft ze deze week ondertekend in het bijzijn van haar nieuwe huisbaas, zijn makelaar en de verslaggever van De Gelderlander.
 2. Gedreven visionair Cor werd pinkoning, maar niet op zondag
  PREMIUM
  verleden leven

  Gedreven visionair Cor werd pinkoning, maar niet op zondag

  Cor van de Velden (1931-2022) zag het levenslicht in Hilversum. Tijdens WO II werd hij via de scouting geronseld voor werkzaamheden in de ondergrondse. Ze zochten jonge knullen die georganiseerd en betrouwbaar waren. Om niet opgepakt te worden voor de Arbeitseinsatz moest hij van zijn moeder een korte broek dragen, waardoor hij jonger zou lijken. Hij werd ermee geplaagd door zijn leeftijdgenoten maar deed alsof hem dat niet boeide.

In samenwerking met indebuurt Arnhem