Stadstheater Arnhem aan de Velperbinnensingel. Het gebouw is toe aan een grondige vernieuwing. Naar die klus doen vijf partijen een gooi.
Volledig scherm
PREMIUM
Stadstheater Arnhem aan de Velperbinnensingel. Het gebouw is toe aan een grondige vernieuwing. Naar die klus doen vijf partijen een gooi. © DG

Dit zijn de 5 plannen voor een schouwburg van meer dan 70 miljoen euro in Arnhem

ARNHEM - Stadstheater Arnhem staat een ware metamorfose te wachten. De opknapbeurt van de Arnhemse schouwburg, waarvoor meer dan 70 miljoen euro is uitgetrokken, heeft de vijf ontwerpteams die voor de klus in de race zijn gekieteld om met creatieve ideeën te komen.

30 reacties

 • T. Fleuren

  2 maanden geleden
  Ik lees net dat Arnhem t.o.v. andere steden weinig geld uitgeeft aan het bestrijden van criminaliteit in onze gemeente, terwijl wij op plaats 4 staan van de Onderwereldkaart. Alleen in Heerle, Kerkrade, Rotterdam en Den Haag zijn de problemen groter ( dat wil toch wat zeggen), maar wel veel geld ( 70mil.) uitgeven aan het opknappen van de Schouwburg in Arnhem. Ik denk toch dat de veiligheid prioriteit zou moeten hebben! Haal er 20 mill. vanaf voor onze veiligheid…….dat moet toch kunnen!
 • j huisman

  2 maanden geleden
  Negativiteit hier negerend en focussend op de ontwerpen; ik zie een groot verschil in gebruik grondoppervlak, opvallend.... Benieuwd waar de opdracht uit bestond.
 • Robin Schregel

  2 maanden geleden
  Als het maar niet dat laatste plan in de rij wordt (van mecano)
 • Wil Hieltjes

  2 maanden geleden
  Armoe troef bij veel burgers én bedrijven, en wat verzinnen de wokies in de gemeenteraad? 70 miljoen voor de schouwburg (wat straks ongetwijfeld gaat oplopen naar minstens 100 miljoen). Dit soort investeringen is leuk als het geld tegen de plinten klotst, maar dus NIET in deze barre tijden. Zet voor die 70 miljoen een noodfonds op voor MKB-ers die het hard nodig hebben, of de sportclubs en mensen die net buiten de boot vallen met de energietoeslag. Links is niet meer voor Jan met de pet.
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  De minderheid in de gemeenteraad beslist over 70 miljoen plus alle budgetoverschrijdingen terwijl de overgrote meerderheid niet op dit soort onzin zit te wachten.

In samenwerking met indebuurt Arnhem