Docente beeldende vorming Henrike Gootjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Docente beeldende vorming Henrike Gootjes. © Gerard Burgers

Docente Henrike trekt aan de bel: ‘draaideurdocenten’ zijn in onderwijs vogelvrij

Veel scholen in Nederland kampen met een tekort aan docenten. Tegelijkertijd weigeren ze een beginnende docenten in vaste dienst te nemen. En dat is een misstand, zegt de Arnhemse docente beeldende vakken Henrike Gootjes, die ook beeldend kunstenaar is. Zij krijgt bij scholenkoepel Quadraam alleen maar tijdelijke contracten. In een klokkenluidersbrief hekelt ze deze kwestie.

9 reacties

 • P Van de Kaa

  2 maanden geleden
  Eelco de Boer, al sinds mensenheugenis is kunst en cultuur uitermate belangrijk in een samenleving. Iedereen krijgt op school tekenen en handvaardigheid. Dus houd je onnozele commentaar alsjeblieft voor je, tenzij je nooit naar de film gaat, nooit muziek luistert, je huis niet inricht met dingen die jij mooi vindt, geen lijsten aan de muur hebt hangen en je je kleding ongezien koopt omdat je het niet belangrijk vindt hoe het er uit ziet. Allen gemaakt door "kansloze" kunstenaars.
 • Anne Hout

  2 maanden geleden
  @Eelco, het gaat niet alleen om beeldende vakken en beeldend kunstenaar: het geldt ook voor gymnastiek, muziek, drama, aardrijkskunde, geschiedenis en maatschappijleer. Vind jij de opleidingen gymnastiek, aardrijkskunde, geschiedenis en maatschappijleer ook kansloos?
 • RP Paul

  2 maanden geleden
  Als je niet genoeg geld van de overheid krijgt zorg je voor een flexibele schil. Dat doen besturen dan natuurlijk niet met wiskunde docenten die moeilijk te krijgen zijn. Verder zijn er natuurlijk veel leraren die klagen dat ze geen vaste baan krijgen omdat ze niet goed genoeg zijn ( hoeft niet zo te zijn in dit geval)
 • Anneke Dijk

  2 maanden geleden
  1000 docenten voor 12000 leerlingen dat verbaast me wel, dus de klassen zijn nu niet meer zo enorm groot dat de docent het niet aan kan? Een klas van 12 leerlingen konden wij alleen maar van dromen.
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Dus je hebt een kansloze opleiding genoten op kosten van de staat en dan ga je nu klagen dat scholen je niet in vaste dienst nemen. "Docente beeldende vakken" en "beeldend kunstenaar" staat niet echt positief op je CV......
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.