Volledig scherm
Vitesse-trainer Leonid Sloetski. © Paul Meima/Pro Shots

Documentaire over Vitesse-trainer Sloetski: 'Leonid de Eerste'

VideoARNHEM - Televisiezender FOX Sports zendt donderdagavond 11 oktober een documentaire uit over Leonid Sloetski, de trainer van Vitesse en de allereerste Russische oefenmeester in de Nederlandse eredivisie. De titel: 'Leonid de Eerste'.

Sloetski, die vele prijzen won als trainer van CSKA Moskou, was daarna onder meer bondscoach van Rusland. Een avontuur in Engeland, bij Hull City, mislukte. Bij Vitesse probeert Sloetski, die bij de Arnhemse aanhang al razend populair is, het opnieuw bij een club buiten zijn moederland.

De documentairemakers bezochten met Sloetski zijn voormalige club in Moskou en werden uitgenodigd in de woning van de trainer in de Russische hoofdstad, waar ze Sloetski's moeder en zoon ontmoetten. 

De trainer zelf vertelt over het abrupte einde van zijn loopbaan als voetballer en de reden van het dansje dat hij op de Russische televisie uitvoerde.

'Leonid de Eerste' wordt om 22.00 uur uitgezonden via betaalkanaal Fox Sports 1. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.