Een ambulance rijdt weg bij de gevangenis in Arnhem.
Volledig scherm
Een ambulance rijdt weg bij de gevangenis in Arnhem. © Roland Heitink / Persbureau Heitink

Dode in Arnhemse gevangenis is niet door misdrijf om het leven gekomen

UPDATEARNHEM – Bij de gevangenis in Arnhem-Zuid - de zogenoemde Blue Band Bajes - is vrijdagavond een dode gevallen. Uit onderzoek is gebleken dat de persoon niet door een misdrijf is omgekomen. 

Het betreft het overlijden van een gedetineerde door middel van suïcide. Hiervan wordt melding gedaan bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), zegt een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI ) zaterdagochtend. 

Over de overledene (leeftijd en woonplaats) worden geen mededelingen gedaan. Behalve de melding aan de inspectie doet de DJI ook een intern onderzoek. Daarbij wordt of het gevangenispersoneel correct heeft gehandeld. De nabestaanden worden zo snel mogelijk geïnformeerd.

Groot onderzoek

Een woordvoerder van de politie bevestigde vrijdagavond het overlijden. Rond 21.30 uur werd er alarm geslagen vanuit de gevangenis. Hulpdiensten werden grootschalig opgeroepen, waaronder twee ambulances, politiewagens en een traumahelikopter. De hulp mocht niet meer baten en het slachtoffer overleed ter plekke.

De politie is een groot onderzoek gestart. Zaterdagochtend meldde de politie op Twitter dat het niet om een misdrijf gaat. Meer mededelingen worden door de politie niet meer gedaan. 

Vragen of gedachten over zelfdoding? Bel 0900-0113 of ga naar www.113.nl

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.