Reizigers met gezichtsmaskers op het vliegveld van Hongkong. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Reizigers met gezichtsmaskers op het vliegveld van Hongkong. Foto ter illustratie. © AFP

Dodelijk coronavirus in Chinese partnerstad Gelderland: ‘Toch alvast mondkapjes gekocht’

EDE - Het epicentrum van het dodelijke corona-virus in de wereld is de Chinese stad Wuhan, partnerstad van de gemeente Arnhem én de provincie Gelderland. Gelderlanders in Nederland en in China volgen het nieuws op de voet. ,,Ik wacht nog even met tickets boeken.’’

1 reactie

 • Dion Binsbergen

  3 jaar geleden
  Wees maar blij dat het in Wuhan is want dat zijn opgeleide ontwikkelde chinezen met manieren, die spugen bijvoorbeeld niet op straat zoals in andere chinese steden. Dan kan de besmetting nog veel sneller gaan.
 1. Coronavirus grijpt om zich heen: óók Singapore meldt besmetting, twee miljoenensteden op lockdown
  update

  Coronavi­rus grijpt om zich heen: óók Singapore meldt besmetting, twee miljoenen­ste­den op lockdown

  Voor het eerst is in Singapore iemand besmet geraakt met het coronavirus. Dat meldt The Straits Times donderdag op basis van de Singaporese autoriteiten. Volgens de krant zou het gaan om een 66-jarige Chinese man uit Wuhan, het epicentrum van de virusuitbraak. Hij reisde met negen anderen, die nog worden onderzocht. Eerder werden al besmettingen gemeld in China, Thailand, Japan, Taiwan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten.
 2. Wereldgezondheidsorganisatie verwacht verdere verspreiding coronavirus, zesde dode gemeld

  Wereldge­zond­heids­or­ga­ni­sa­tie verwacht verdere versprei­ding coronavi­rus, zesde dode gemeld

  Volgens de wereldgezondheidsorganisatie is een verdere verspreiding van het in China ontstane coronavirus onvermijdelijk. ,,De komende dagen zullen ook in andere delen van China besmettingen geregistreerd worden. Aannemelijk is dat dit ook op meerdere plekken buiten China gaat gebeuren”, aldus de organisatie. Vandaag werd bekend dat het dodental als gevolg van het virus is opgelopen naar zes. Het aantal geregistreerde patiënten staat inmiddels op 291.

Arnhem e.o.