Volledig scherm
De champagnefles spat uiteen op de ponton. Foto Gerard Burgers

Doop van restant schipbrug Arnhem

ARNHEM - Wethouder Henk Kok liet vrijdag de champagnefles los om een gerestaureerd restant te dopen van een ponton van de voormalige schipbrug bij Arnhem op de zuidelijke Rijnoever bij de Praets. Ponton GWA 14 lag in 2007 nog weg te roesten op de oever.

Werklieden van Albert Verhoeven Schilders en Helldörfer Lasbedrijf en Scheepsbouw adopteerden de sloep voor een volledige opknapbeurt. Mensen van de Stichting Historische Schepen Arnhem en de Vereniging Vrienden van Meinerswijk drongen aan op herplaatsing onder de Mandelabrug als toeristisch-historische attractie.

40 jaar
Temidden van een grote schare belangstellenden verscheen vrijdag Arnold Dirk Post, de 85-jarige kleinzoon van de laatste gelijknamige brugwachter, onverwacht ten tonele. "Mijn opa werd aangesteld als brugknecht. Het was een tijdelijke aanstellling want er lagen plannen klaar voor een echte brug. Het heeft nog 40 jaar geduurd voordat die er lag." Dat was in 1935.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.