Door uitzichtloze formatie blijven problemen liggen: ‘Dit gaat zo niet veel langer’

videoRegionale bestuurders zijn gefrustreerd over de uitzichtloze kabinetsformatie. Vooral bij de stikstofcrisis, de woningnood en het klimaatbeleid begint de besluiteloosheid te knellen. ,,We kunnen niet langer pappen en nathouden.’’

21 reacties

 • Peter van Polen

  5 maanden geleden
  Nieuwe verkiezingen heeft geen nut als we geen kiesdrempel instellen. De versplintering wordt nog groter en dan is gewoon niet te reageren met 6 partijen die je nodig hebt voor een regering. Rutten blijft in het zadel omdat er geen goed alternatief is voor de VVD. Links wil je niet stemmen, dan kun je net zo goed het geld gewoon weggeven en de diverse andere partijen zijn veel te (extreem) rechts.
 • Leo Vis

  5 maanden geleden
  Waarmee gekapt moet worden is met 17 partijen/tjes in de 2e Kamer (er deden 37!! partijen mee), de versplintering zorgt voor steeds moeilijkere formaties en besluitvormingen. Een kiesdrempel, een door leden gekozen partijbestuur alsmede voldoende financiële middelen moeten dit tegengaan. Het artikel is een typisch AD/De Gelderlander stukje en voor John Berends: met 37 partijen zijn we inderdaad een kabouterland!
 • A. Diepeveen

  5 maanden geleden
  Nieuwe verkiezingen zullen niet helpen. Vergroot enkel de versplintering!
 • Herman Maas

  5 maanden geleden
  Gewoon nieuwe verkiezingen in oktober!
 • JWM Gardeniers

  5 maanden geleden
  Veel te veel politieke splinterpartijen die allemaal één hoofdonderwerp hebben maakt het land onregeerbaar. Er is nooit een werkbare meerderheid te krijgen. Daarbij zitten er te veel uit het onderwijs gestapte leden in de 2e kamer.
 1. Ik was blij dat de Belgisch klinkende conducteur zijn boodschap niet ook nog eens in het Engels deed
  PREMIUM
  column remco kock

  Ik was blij dat de Belgisch klinkende conducteur zijn boodschap niet ook nog eens in het Engels deed

  ,,Beste reiziger. Ik heet u van harte welkom in de trein richting Nijmegen, Oss, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Breda, Etten-Leur en eindbestemming Roosendaal. Op dit moment hebben wij een vertraging van circa tien minuten, opgelopen na een seinstoring in Zwolle. Ik herinner u eraan dat het dragen van een mondkapje, over uw mond en over uw neus, nog steeds verplicht is, in de trein en ook op het station, in verband met de strijd tegen het verspreiden van het coronavirus…”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.