Vogel Charita is gevlogen uit Arnhem-Zuid.
Volledig scherm
Vogel Charita is gevlogen uit Arnhem-Zuid. © Dounia Rahaoui

Dounia is ten einde raad om gevlogen vogeltje Charita: ‘Ik vrees het ergste door die storm’

ARNHEM - De Arnhemse Dounia Rahaoui (17) was ten einde raad: haar vogel Charita is zondagmiddag uit haar woning gevlogen. Nét voordat de storm toesloeg in Arnhem. ,,Ik vrees het ergste met die wind. Hij kan overal heen zijn gewaaid.”

‘Waar is Charita gebleven?', was de vraag die sinds zondag continu door haar hoofd spookt. Aan het eind van maandagmiddag was het dier weer terug. ,,Ik ben zó blij. Dit had ik echt niet meer verwacht met die storm. Wel is er een vleugeltje afgebroken.”

Met felgroene en gele kleuren en een ‘heel hard fluitje’ is het dier een opvallende verschijning. ,,Maar niemand heeft hem nog gezien. Alleen iemand uit de buurt zag hem gisteren even. Ik maak me grote zorgen”, zei ze maandag eerder op de dag nog. 

‘Door storm waait ze overal heen’

Vogel Charita is gevlogen uit Arnhem-Zuid.
Volledig scherm
Vogel Charita is gevlogen uit Arnhem-Zuid. © Dounia Rahaoui

De dwergpapegaai was zondag in een fractie van een seconde weg uit de woning in de Huissensestraat. Dat gebeurde doordat Dounia een van de ramen op een kier had staan.

,,De gordijnen had ik wel dicht, maar hij is door de opening gevlogen en zo het raam uit gegaan. Eén keer eerder ben ik Charita kwijt geweest. Ook toen vloog hij uit het raam. Gelukkig was hij die keer wel snel weer terug.”

Eerder dacht Dounia nog dat ze haar Charita niet meer terug te zien was. Overal had ze gezocht. Zonder resultaat. Al haar zoekpogingen liepen op niets uit. ,,Het is ook heel moeilijk zoeken. Met die storm waait het arme vogeltje overal naar toe. Het is geen dier voor buiten, maar juist een echte binnenvogel. Of ze nog in Arnhem-Zuid is? Ik weet het niet. Ze kan door die wind werkelijk overal zijn”, zei ze eerder.

Quote

Met die storm waait het arme vogeltje overal naar toe. Het is geen dier voor buiten, maar juist een echte binnenvo­gel

Dounia Rahaoui

‘Mijn beste vriendje’

Ontzettend gehecht is de Arnhemse aan haar vogel. ,,Ik heb hem nu anderhalf jaar. In die tijd is hij mijn beste vriendje geworden. Het is een heel lief beestje.”

Tegen 16.00 uur was ze nog bij de dierenarts voor de afhandeling. ,,Ik ben nu vooral ontzettend blij. Nooit had ik dit verwacht.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.