Dreigende mest blijft uit bij boerenacties in Arnhem en Wageningen: ‘Volgende keer komen we met de giertank en houdt het echt op!’

videoDe boeren van Farmers Defence Force kondigden een ‘bikkelharde’ actiedag aan, die Nederland op z’n kop zou zetten. Zó ver kwam het woensdag niet in Arnhem en Wageningen. Al denken de boeren wel dat zij weer eens duidelijk hebben gemaakt dat zij niet de hoofdschuldigen zijn van het stikstofprobleem.

10 reacties

 • Theo Binnendijk

  3 weken geleden
  Laat die giertank thuis, anders verspeel je dat beetje steun van de publieke opinie dat je nog hebt. Die acties zijn niet nodig, je bereikt er niets mee. Overleg is de enige oplossing. Zelfs de actievoerders moeten toch wel snappen dat ze onmogelijk door kunnen gaan met 75% voor de export te werken, terwijl de stikstofproblemen hier blijven.
 • gerrit verkuijl

  3 weken geleden
  Hoe minder boeren hoe duurder het voedsel komt er op neer de rijken kunnen de buik vol eten en er komt nog bij duizenden ontslagen die de hand op moeten houden
 • Johann Janssen

  4 weken geleden
  @Martin Beelen jij hebt helemaal gelijk laten ze eert de groot vervuilers aanpakken en niet een sector, dat voor ons dagelijkse voedsel zorgt. zolang er in den haag oogkleppen worden opgehouden zal de het nu zittende kabinet met de VVD niets doen aan de industrie. de industrie is namelijk de VVD.
 • Martin Beelen

  4 weken geleden
  Mijn hele leven is de Hoogovens/Tatasteel in IJmuiden een zeer grote vervuiler waar nooit iets goeds aan gedaan is. Schiphol/Viegveld Lelystad zijn zeer grote vervuilers, en die krijgen/houden gewoon hun vergunningen terwijl ze alle regels aan hun laars lappen (met goed keuring van Denhaag). Tuurlijk moeten we kijken wat we kunnen doen voor het milieu, maar moet dat nu een sector doen.
 • J. Zomers

  4 weken geleden
  Het gaat niet om stikstof... het gaat erom dat de boeren stoppen zodat er plek komt voor windmolens en zonneweiden.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.