De Statenzaal in het Gelderse provinciehuis in Arnhem.
Volledig scherm
De Statenzaal in het Gelderse provinciehuis in Arnhem. © Jan Wamelink

Drie kandidaat-Statenleden accepteren Gelderse zetel niet

ARNHEM - Twee verkozen Statenleden van Forum voor Democratie hebben hun zetel niet geaccepteerd. Ook een lid van de Partij voor de Dieren laat haar zetel in het Gelderse provinciehuis, verkregen met voorkeursstemmen, aan zich voorbij gaan.

26 reacties

 • Erik

  3 jaar geleden
  Knap dat je in 3 zinnen zoveel onzin kunt verpakken. 
 • Erik

  3 jaar geleden
  Lieve Kaatje,Die truc ken ik zeker, want ik pas 'm zelf ook toe. Meer vrouwen in de politiek is belangrijk. Maar: nog belangrijker dan het geslacht van de kandidaat/kandidate, is het gedachtengoed waar zij/hij voor staat. De spelregel waar je naar verwijst is mij onbekend. 
 • Erik

  3 jaar geleden
  Apekool
 • Erik

  3 jaar geleden
  Ik weet niet of het hier zo is, maar partijen maken daar wel eens andere afspraken over. En tussen eind januari en eind maart kan er gewoon veel gebeuren in een mensenleven. U hebt het risico genomen een voorkeurstem uit te brengen. Daar heeft de kandidaat van uw keuze niet om gevraagd. En nog iets: we hebben het hier over provinciale staten. Dat is niet meer dan een bijbaan. 
 • Kaatje

  3 jaar geleden
  Lieve Erik,  Afspraken onderling of niet, de kieswet staat toe dat voorkeursstemmen kunnen worden uitgebracht.  Het is al tientallen jaren onder vrouwelijke kiezers  (weet je nog wanneer het vrouwenkiesrecht tot stand kwam?) gebruikelijk om van deze methode gebruik te maken en op elkaar te stemmen.  Je gelooft het niet, maar die truc hebben ze van de mannen afgekeken.  De stem van de kiezer gaat voor onderlingen afspraken.  Zo zijn de spelregels in dit land.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.