Volledig scherm
Het hoofdkantoor van zorgverzekeraar Menzis in Groningen © ANP

Drie onderzoeken naar Het Raadhuis Arnhem

ARNHEM - De Inspectie voor de Gezondheidszorg, verzekeraar Menzis en de politie doen onderzoek naar de Arnhemse schuldhulpverlener Het Raadhuis.

Eigenaar Raymond Rudge vindt dat hij ten onrecht is beschuldigd door tv-programma Opgelicht. Hij gaat een klacht indienen tegen wethouder Gerrie Elfrink. De Arnhemse wethouder heeft hem tijdens een uitzending van Opgelicht van afgelopen dinsdag ten onrechte in een kwaad daglicht gezet, vindt Rudge.

Elfrink
Elfrink is niet onder de indruk van Rudge. „Ik ben veel te druk met zijn slachtoffers om met hem in gesprek te gaan”, zegt Elfrink. „Mensen met schulden moeten weten dat ze voor hulpverlening gratis bij de gemeente terecht kunnen. Daar hebben ze het Raadhuis niet voor nodig.”

Schuld verdubbeld
In de uitzending kwamen drie gedupeerden aan het woord die vertelden dat hun schuld sinds de bemoeienissen van Het Raadhuis is verdubbeld. Rudge vindt dat de drie hem ten onrechte beschuldigen. "Ik heb tegen één van hen aangifte gedaan. Maar ook de wethouder kwam met pertinente onjuistheden. Ik heb hem geprobeerd te bellen, maar niet te pakken gekregen", zegt Rudge.

Persoonsgebonden budget
Van het onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg is Rudge op de hoogte. „Die hebben een onderzoek gedaan naar cliënten met een persoonsgebonden budget (pgb). Aangezien ik geen pgb-cliënten heb dat onderzoek gestopt", zegt Rudge. De wethouder laat weten de klacht af te wachten.

Tien meldingen
De Inspectie laat tegenover De Gelderlander weten nog steeds onderzoek te doen naar de handelwijze van de Stichting Raadhuis. Ook Menzis trekt een klacht over de stichting na. Menzis wil niet zeggen wat de aard van de klacht is, ook niet wat het onderzoek precies behelst. De politie doet onderzoek naar een Het Raadhuis naar aanleiding van een aangifte. De aangifte is van voor de uitzending van Oplichting.

Inmiddels zijn na de uitzending tien meldingen over Het Raadhuis binnen gekomen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.