Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

DrieGasthuizenGroep Arnhem gaat cliënten fingerfood voorschotelen

ARNHEM - Bewoners in de 22 woongroepen van De DrieGasthuizenGroep in Arnhem krijgen vanaf het najaar hun eten zoveel mogelijk in de vorm van fingerfood geserveerd. Dat moet bij hen de eetlust stimuleren.

Het startsein voor het project werd vandaag gegeven tijdens een bijeenkomst in Musis Arnhem voor personeelsleden en vrijwilligers van de Arnhemse zorginstelling. Daar werd ook fingerfood uit 3D-printers gepresenteerd.

Medicijnen in bonbons

Die ontwikkeling maakt het mogelijk om dementerende bejaarden eenvoudiger medicijnen toe te dienen, legt Frans van Diek uit. Hij is regisseur hospitality bij DrieGasthuizenGroep. ,,Die verwerk je dan bijvoorbeeld in een bonbon. Maar dat is toekomstmuziek.”

Eten zoveel mogelijk op tafel zetten in kleine porties die je met de hand kunt eten, is dat niet. De Arnhemse zorginstelling heeft daar al mee geëxperimenteerd. De conclusie: mensen eten zo meer en beter. ,,En ondervoeding is een van onze grootste problemen”, zegt Van Diek.

Hij benadrukt dat mensen in individuele gevallen ook nu al fingerfood krijgen geserveerd. Bij DrieGasthuizenGroep wordt het komend najaar echter de standaard.

Volledig scherm
Fingerfood uit 3D-printers. © DrieGasthuizenGroep
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.