Dansende leerlingen van het Arentheem College bij de ingebruikname van het drijvende zonneveld bij hun school.
Volledig scherm
Dansende leerlingen van het Arentheem College bij de ingebruikname van het drijvende zonneveld bij hun school. © Gerard Burgers

Drijvende en draaiende zonnepanelen bij Leerpark Presikhaaf in Arnhem

ARNHEM - Leerpark Presikhaaf in Arnhem krijgt elektriciteit van het eerste drijvende en draaiende zonnepanelenveld van de stad. Het werd vrijdagochtend officieel in gebruik genomen door wethouder Duurzaamheid Cathelijne Bouwkamp (GroenLinks).

De installatie ligt in de vijver naast de school in Park Presikhaaf en is tot stand gekomen met medewerking van Slim Opgewekt. De zonnepanelen leveren niet alleen energie, maar zijn ook van educatieve waarde. Het moet de leerlingen van het Arentheem College bewuster maken van verduurzaming.

Directeur Geke Kersten van de school kondigt aan dat de leerlingen van de technische en IT-opleidingen aan de slag zullen gaan met de opwekgegevens van de zonnepanelen. Die zullen via een speciale website openbaar gemaakt worden. Een webcam brengt een en ander in beeld. ,,Iedereen die wil leren van het project, mag meedoen", zegt Rob Wieggers van Slim Opgewekt.

Wethouder Bouwkamp vindt het door de combinatie van innovatie, educatie en schone energie een mooi voorbeeldproject: ,,Ik zie het vooral als een aanmoediging om nog meer schone energie te gaan opwekken in onze stad." 

De installatie bij Leerpark Presikhaaf bestaat uit 36 panelen, die jaarlijks rond de 10.000 kWh aan elektriciteit leveren. Dat is ongeveer drie keer het jaarverbruik van een gemiddeld gezin.

De officiële opening van het drijvende zonneveld in het Arnhemse Park Presikhaaf.
Volledig scherm
De officiële opening van het drijvende zonneveld in het Arnhemse Park Presikhaaf. © Slim Opgewekt
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.