Volledig scherm
Het beeld van Klaas Gubbels aan de Burgemeester Weertsstraat in Arnhem raakte door de aanrijding beschadigd. © Tom Huysman/Persbureau Heitink

Dronken bestuurder slaat op de vlucht voor politie en ramt beeld Klaas Gubbels

UpdateARNHEM - Het beeld van een koffiepot op een tafel dat de Arnhemse kunstenaar Klaas Gubbels maakte voor zijn eigen wijk, het Burgemeesterskwartier in Arnhem, is woensdagavond laat beschadigd bij een aanrijding.

Een 46-jarige man, zonder vast adres, ramde het beeld even voor middernacht tijdens een vlucht voor een politiepatrouille. Die had hem staande gehouden op de Amsterdamseweg in de Arnhemse binnenstad omdat hij te hard reed. De man stopte aanvankelijk, maar reed daarna toch weg. Agenten zagen hem in de verte tegen het beeld van Gubbels botsen. ,,De achtervolging was toen nog niet ingezet’’, aldus een politiewoordvoerder.

De bestuurder probeerde na de botsing opnieuw te vluchten, ditmaal te voet, maar kon niet veel later toch door de politie worden aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol en niet in het bezit van een rijbewijs. Hem wordt niet alleen verweten dat hij er na de aanrijding vandoor ging, maar ook het rijden onder invloed en zonder rijbewijs. Daarnaast wordt hij verweten dat hij het stopteken heeft genegeerd. 

Het beeld 

Het beeld van Gubbels, op het pleintje waar de Burgemeester Weertsstraat uitkomt op de Amsterdamseweg,  werd in september 2016 geplaatst op initiatief van de wijkvereniging in de Burgemeesterswijk. Aanleiding was Klaas Gubbels’ tachtigste verjaardag. Veertig wijkbewoners maakten het beeld, vervaardigd door smederij Sven in Oosterbeek, mogelijk via crowdfunding. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.