Volledig scherm
Het Marktplein in De Geitenkamp. © Erik van 't Hullenaar

Drooglegging komt eraan voor een deel van de Arnhemse Geitenkamp

ARNHEM - Bewoners en bezoekers van de wijk de Geitenkamp in Arnhem mogen binnenkort op en rond het Marktplein geen alcohol meer nuttigen. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten een alcoholverbod in te stellen voor een deel van de wijk. 

Het is dan niet alleen verboden alcohol te nuttigen, maar evenmin is het toegestaan rond te lopen met aangebroken flessen of blikjes met alcoholische dranken.

Borden

Burgemeester Ahmed Marcouch verwacht dat het verbod op korte termijn wordt ingesteld. Eerst moet de buurt worden geïnformeerd over het besluit. Vervolgens komen er borden waarop duidelijk staat aangegeven waar het drinken van alcohol in de openbare ruimte verboden is. Politie en buitengewone opsporingsambtenaren kunnen vanaf dat moment ook optreden.

Het verbod geldt niet alleen voor het Marktplein. Ook in omliggende straten als H. van Kolstraat, Creutzbergerstraat, Dr. Wagenaarstraat en Druckerstraat mag er straks op straat geen alcohol meer worden genuttigd. 

Intimidatie

Het college is hier volgens Marcouch toe overgegaan naar aanleiding van klachten van ondernemers, bewoners, politie en het wijkteam leefomgeving. ,,Wij kunnen niet tolereren dat bewoners worden lastig gevallen en geïntimideerd door een klein groepje notoire alcoholgebruikers. De goedwillenden worden op deze manier beperkt in hun woongenot en dat staan wij niet toe.’’

Marcouch vindt het opleggen van een alcoholverbod een zware maatregel. Maar in dit geval terecht. Omdat een kleine groep het verpest voor een groot deel van de wijk. ,,Dat betekent dus ook dat mensen die geen overlast veroorzaken in dit deel van de wijk geen biertje op straat mogen  drinken. Dat is ook de reden dat wij niet lichtzinnig met deze maatregel omgaan.’’

Vredenburg

Arnhem kent inmiddels tal van gebieden waar geen alcohol mag worden gedronken. Bijvoorbeeld in delen van wijken als Elderveld, De Laar, Vredenburg en Kronenburg en in het centrum van de stad, Arnhemse Broek, Malburgen en Sint Marten. 

Volledig scherm
Het verbod geldt niet alleen voor het Marktplein. Ook in omliggende straten als H. van Kolstraat, Creutzbergerstraat, Dr. Wagenaarstraat en Druckerstraat mag er straks op straat geen alcohol meer worden genuttigd.
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.