Volledig scherm
PREMIUM
Angelique van den Berg, bewoner Sjoerd Boeijen en beheerder Lain Barbier. Foto: Gerard Burgers. © Gerard Burgers

Droombankje 2.0: Eerste gezinshuis voor volwassenen met een hulpvraag in Arnhem

ARNHEM/ELST - Volwassenen die net niet in staat zijn volledig zelfstandig te wonen, kunnen sinds kort terecht in het gezinshuis Droombankje 2.0 aan de Boulevard Heuvelink in Arnhem. ,,Voor mensen die een beetje hulp nodig hebben om verder op eigen benen te kunnen staan”, zegt de Arnhemse zanger Lain Barbier, die op vrijwillige basis beheerder is van het eerste gezinshuis voor volwassenen in Arnhem.

,,Het zijn mensen die door een lichamelijke beperking alleen thuis kunnen wonen met ambulante hulp. Maar ze dreigen dan te vereenzamen omdat de hulp er maar een paar uur per week is. Bij ons is altijd iemand aanwezig om te helpen bij het koken, een klusje te doen of een bewoner mee te nemen maar een arts of maatschappelijk werker”, zegt Angelique van den Berg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.