Volledig scherm
Angelique van den Berg schildert de deur van een van de negen kamers in Het Droombankje. © Rolf Hensel

Droombankje als nieuwe slaapplek voor Arnhemse daklozen

ARNHEM - Voor Arnhemse dak- en thuislozen die geen verslavingsprobleem hebben en niet gebukt gaan onder zware psychische problematiek komt er een nieuw woonconcept in Arnhem: Het Droombankje. 

Doelenstraat

Volgende maand gaat het maatschappelijk initiatief van Angelique van den Berg, oud-presentator van het programma Het Bankje bij de lokale omroep RTV Arnhem, open. Het wordt gehuisvest in een groot pand aan de Doelenstraat in Arnhem, waar tot voor kort een nachtopvang voor jongeren was. Stichting Het Droombankje begint met negen woonruimten. Uiteindelijk komen er twintig kamers. ,,Ze hebben ons gewaarschuwd dat Het Droombankje snel zal dichtslibben. De behoefte onder dak- en thuislozen is groot.’’

Sociaal vangnet

Van den Berg verwacht dat nieuwe dak- en thuislozen via bijvoorbeeld wijkteams een beroep op Het Droombankje gaan doen. ,,Mensen die door de crisis of na een scheiding hun huis kwijtraken en het alleen niet redden. Ze hebben geen sociaal vangnet. We hopen hen in een half jaar weer op de been te helpen. Met begeleiding en een daginvulling.’’ Dankzij steun van woningcorporatie Volkshuisvesting en de Dullertstichting kan Van den Berg Het Droombankje beginnen. 

Gemeente Arnhem

Ze hoopt volgende week ook een subsidiebedrag van de gemeente Arnhem te krijgen. Van den Berg werkte jarenlang als presentator van het door haarzelf bedachte programma Het Bankje bij de omroep RTV Arnhem. Tijdens die gesprekken legde ze contacten met mensen die haar en de drie andere bestuursleden van de stichting helpen. 

Volledig scherm
Angelique van den Berg bij de deur die toegang heeft tot haar Droombankje. © Rolf Hensel

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.