De intensive care-afdeling van ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. De afgelopen dagen is in dit ziekenhuis opnieuw een toestroom van coronapatiënten te zien.
Volledig scherm
PREMIUM
De intensive care-afdeling van ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. De afgelopen dagen is in dit ziekenhuis opnieuw een toestroom van coronapatiënten te zien. © Raphael Drent

Druk op Gelderse ziekenhuizen loopt flink op: fors meer patiënten met corona

ARNHEM - De druk op ziekenhuizen in deze regio loopt op. In de afgelopen week kwamen er steeds meer patiënten bij met klachten vanwege het coronavirus. Donderdag lagen er 55 patiënten op verpleegafdelingen van zes ziekenhuizen in de regio. Vorige week waren dat er nog 37. 

61 reacties

 • Charles de Wit

  1 maand geleden
  Heb je het zelf wel gelezen, rijkers? Want ze geeft precies aan waarom zij net een uitzondering zijn hier in Nederland. (Voor het geval dat je het niet snapt; een uitzondering is iets wat niet past in de rij gegevens). En ze weet dat ze een uitzondering zijn. De gemiddelden blijven nog steeds staan; 80% ic patiënten met corona zijn ongevaccineerd, 75% ziekenhuispatiënten met corona zijn ongevaccineerd. Zij frustreren dus de zorg terwijl ze voor het overgrote deel gevaccineerd kunnen worden.
 • Marcel Rijkers

  1 maand geleden
  Charles, kijk effe naar het interview met Helen Mertens de bestuursvoorzitter van Maastricht umc die verklaart openbaar dat 80% van de patiënten met Corona gevaccineerd zijn!! De QR code zorgt voor maximaal verspreiden van het virus en voor het besmetten van de vrij geteste ongevaccineerde die met de QR code bij hetzelfde evenement zijn…
 • Wilhelmus Liebrand

  1 maand geleden
  Gezien de ongeveer 200.000 tot nu toe door Covid overleden doktoren en verpleegkundigen, bron WHO, is het een godswonder dat deze beroepsgroep het nog pikt dat van hen verwacht wordt dat ze die weigerwappies nog behandelen.
 • Charles de Wit

  1 maand geleden
  Wegma De overheid financiert ook het onderzoek naar kanker (100+ verschillende niet besmettelijke ziektes), net zo goed als dat gewone mensen helpen bij het onderzoek naar het besmettelijke corona-virus. Of heb je nooit van Folding At Home gehoord? Een collectief van computers wereldwijd die meer rekenkracht heeft dan de 2 sterkste supercomputers gecombineerd. En die worden ook ingezet voor kankeronderzoek. Als je een beetje moderne smartphone hebt, kun je zelfs meedoen.
 • Dick Blom

  1 maand geleden
  Gewoon die niet gefacitneerd zijn niet meer opnemen laat ze in hun kerk gaan liggen en daar de mensen om hulp vragen ben er helemaal klaar mee met dit soort mensen. Of gewoon de hand van god geloven en naar de ..... gaan want dat is wat ze willen maar ik laat me niet meer door hun opsluiten.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.