Volledig scherm
Een truck met pech bij knooppunt Grijsoord zorgt donderdagochtend voor flinke files op dde A50 en A12 © Rijkswaterstaat

Drukke middag op A12 vanaf Duitse grens naar Arnhem: veel Duitsers vieren vakantie

ZEVENAAR/ ARNHEM - De spits blijft deze donderdag langer aanhouden dan normaal. Vooral het verkeer op de de A12 en de A18 moest het ontgelden. Aan het eind van de middag werd het rustiger.

Op de A12 stond rond 14.50 uur ongeveer zes kilometer file. Dit betekent dat bestuurders rekening moesten houden met ongeveer 15 minuten vertraging.  Ook de A18 had vanochtend en vanmiddag door deze file weinig doorstroming, maar het verkeer reed op een gegeven moment aardig door. Het verkeer moest hier rekening houden met ongeveer vijf minuten vertraging.

Pech met een truck

Een truck met pech heeft donderdagochtend voor een verkeersinfarct gezorgd rond Arnhem. De vrachtwagen kwam stil te staan bij knooppunt Grijsoord, waar de A50 uit het zuiden aansluit op de A12. 

Het zorgt voor lange files vanaf de Duitse grens tot aan Arnhem-Noord.  Volgens de ANWB stond daar rond 09.00 uur nog een file van 22 kilometer. Dat levert een extra reistijd op van ongeveer een uur. Ook op de A50 vanaf Apeldoorn stond verkeer vanochtend over een groot aantal kilometers vast. Die file leek tegen 09.00 uur redelijk opgelost.

Even voor 08.30 uur meldde de ANWB dat de vrachtwagen was weggesleept. De nasleep ervan zal nog enige tijd duren, met name voor verkeer vanuit Zevenaar, de Achterhoek en Duitsland.

Duitsers vrij

Het belooft de hele dag nog druk te blijven op de snelwegen. In Duitsland is het Sacramentsdag en veel Duitsers kiezen ervoor hun vrije dag in Nederland door te brengen.

Check de actuele verkeerssituatie hier.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.