Volledig scherm
Een beschadigde auto op de A12 bij Arnhem na de aanrijding. © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink

Drukke spits neemt af: Files op de snelwegen rond Arnhem

updateARNHEM - Verkeer op de snelwegen rond Arnhem moest vrijdag halverwege de middag rekening houden met flinke vertraging. Met name op de Pleyroute (N325) richting Velp was het druk. Tegen 18.45 uur geeft ANWB op Twitter aan dat de files in rap tempo afnemen.

Ook op de A50 richting het zuiden was het druk tussen de knooppunten Grijsoord en Valburg. De andere kant op staat kort voor 16.00 uur een file die het gevolg is van een ongeluk eerder op de middag op de A12. Rond 18.50 uur is er nog wel langzaam rijdend verkeer op de A50 en de A12 richting Arnhem.

Nabij knooppunt Waterberg gebeurde rond 13.30 uur een aanrijding tussen twee auto’s. Het is nog onduidelijk of daarbij gewonden zijn gevallen. 

Van rijbaan gewisseld

Na de botsing ontstond een lange file die rond 14.15 uur meer dan tien kilometer lang was en goed was voor een klein half uur vertraging.  Toen de rijbaan weer volledig was vrijgegeven, liep de file langzaam in lengte terug.

Een van de auto’s zou plots van rijbaan zijn gewisseld, waarna een botsing met een andere auto volgde, aldus een agent ter plaatse.

Tijdens de afhandeling van het ongeval was de rechterrijstrook afgesloten. Al snel ontstond er een lange file. Ook de andere kant op kreeg het verkeer te maken met vertraging. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.