Restaurant Schoonoord in Oosterbeek, in het coronatijdperk al eerder in het nieuws omdat het gratis soep uitdeelde, wil na 1 juni ook open met extra terrasruimte.
Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant Schoonoord in Oosterbeek, in het coronatijdperk al eerder in het nieuws omdat het gratis soep uitdeelde, wil na 1 juni ook open met extra terrasruimte. © Rolf Hensel

Drukte bij horeca in Arnhem en regio, die hier en daar meer ruimte wil

ARNHEM/ RHEDEN/ RENKUM - Restaurants in Arnhem en omgeving zien de reserveringen gestaag binnenstromen nu duidelijk is dat ze op 1 juni weer open mogen gaan. Ook melden zich meer ondernemers voor extra terrasruimte.

In het centrum van Arnhem hebben in navolging van Dudok, Arnhems Meisje en Café Sint Jan verschillende zaken toestemming gevraagd voor een andere terrasopstelling. Volgens een woordvoerder van de gemeente ligt het aantal verzoeken nu rond de vijftien. 

Quote

We hopen het terras in de zomer te mogen laten staan

Lisanne Fioole, Eigenaar restaurant De Staat

Onder de geïnteresseerden zijn De Staat, Ichiba en Da Giulio aan de Markt. Eigenaar Lisanne Fioole van De Staat wil een tiental tafels op het marktplein toevoegen. ,,Wij hopen die gedurende de zomerperiode te mogen laten staan.”

Na de aankondiging van de versoepeling van de coronamaatregelen nam bij De Staat het aantal reserveringen direct toe. ,,We zijn niet volgeboekt, maar we mogen niet klagen”, zegt Fioole. Ze moet net als alle collega’s werken met de restrictie dat binnen maximaal 30 gasten mogen zitten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.