Volledig scherm
Archiefbeeld van bouwwerkzaamheden in het Arnhemse stadsdeel Schuytgraaf. © Marina Popova

Duits explosief uit Tweede Wereldoorlog gevonden in Schuytgraaf

VideoARNHEM - Bij graafwerkzaamheden in het nieuwe Arnhemse stadsdeel Schuytgraaf is Duitse geschutsmunitie gevonden. Het projectiel is maandagochtend onschadelijk gemaakt door de EODD, de Explosieven Opruimingsdienst Defensie. Dat melden de wijkagenten van Schuytgraaf.

Zij tonen op Facebook een video van de explosie waarmee de 10,5 centimeter munitie is opgeruimd (zie hieronder). Het projectiel, dat werd gevonden bij het graven van een watergang bij de Grote Molenstraat, dateert uit de Tweede Wereldoorlog. De kogel werd afgeschoten, maar kwam nooit tot ontploffing. 

Bij werkzaamheden in Schuytgraaf, waar op diverse plekken wordt gebouwd, stuiten aannemers met enige regelmaat op resten van de gevechten die daar in de Tweede Wereldoorlog hebben plaats gehad. In juni werd in de wijk nog een mortiergranaat gevonden

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.