Gran Fondo Wielertoertocht, ter hoogte van de dijk bij Angeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Gran Fondo Wielertoertocht, ter hoogte van de dijk bij Angeren. © Fons Sluiter

Duizenden wielrenners rijden Gelderse Giro d’Italia tussen het ‘normale’ verkeer: ‘Oppassen geblazen’

ARNHEM - Italië heeft de Giro d’Italia, Gelderland de Gran Fondo Rosa. Zondag deden liefst 3500 recreatieve wielrenners - volledig in het roze - mee aan de Gelderse toertocht met Italiaanse tintje. Het tekent de almaar toenemende populariteit van de sport. Tegelijkertijd zijn wielrenners in het verkeer steeds meer een hot issue: hoe blijf je veilig op de fiets?

22 reacties

 • gejah nijman

  1 maand geleden
  nou willie, gezien het gevaar heeft dat niets met zure bommen (wat jij bedoelt) te maken. Eerder over de onveiligheid van de racers. En zo te zien ben je er zelf ook een.
 • Willie van Laar

  1 maand geleden
  Aan de reacties te lezen zijn de zure bomen deze week in de aanbieding.
 • Bennie Van Ee

  1 maand geleden
  Het wordt de hoogste tijd dat racefietsen worden verboden op de openbare weg.
 • gejah nijman

  1 maand geleden
  Mijn dochter heeft er een keer een tegen de achterzijde van de auto gehad. Goh zei die man later , dit is al de 2e keer. Ik zei nog tegen hem dan zal het wel vaker gebeuren als je voorrang blijft nemen en niet oplet en knoerhard de weg oversteekt. En het beroerde is, het wordt zelfs nog een juridische strijd omdat die wielrenners vogelvrij verklaard worden. Het is nl altijd de schuld van de automobilist. Ook al is het aantoonbaar niet waar. Dit moet echt veranderen.
 • Sandra Jansen

  1 maand geleden
  Afschaffen dit soort onzin. Over grote meerderheid vertoond asociaal rijgedrag. Tussen rood en groen zien ze het verschil niet bij het oversteken van een voorrangsweg moeten andere weg gebruikers stoppen, anders hebben ze weer een wielrenner onder de auto. Fietsen prima maar niet in grote groepen want dan veranderen ze van gedrag.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.