Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Dunya Zorggroep in Arnhem loopt half miljoen euro mis

ROTTERDAM/ ARNHEM/ ELST - Zorgverzekeraar Stad Holland te Schiedam hoeft vooralsnog geen half miljoen euro over te maken aan multiculturele zorginstelling Dunya Zorggroep in Arnhem. Dunya eiste dat bedrag aan declaraties van Stad Holland, maar de rechter in Rotterdam heeft het verzoek afgewezen. 

Volgens de rechter bestaat er nog veel onduidelijkheid omtrent Dunya Zorggroep en daarom hoeft de zorgverzekeraar het bedrag niet uit te betalen. Als Dunya zich bij de uitspraak in kort geding niet neerlegt, moet de zorggroep een bodemprocedure aanspannen om het geld alsnog te krijgen, aldus een perswoordvoerder van de rechtbank in Rotterdam. 

Dunya heeft zorg geleverd aan veertien patiënten die allen sinds 1 januari bij Stad Holland zijn verzekerd. Daarvoor wil de zorggroep bijna 570.000 euro ontvangen. De verzekeraar wil niet betalen omdat de declaraties bovengemiddeld hoog zijn en Dunya te beperkte informatie verstrekt over de medische situatie van de verzekerden. Door andere verzekeraars gedane meldingen over mogelijk frauduleus handelen door Dunya Zorggroep spelen bij het besluit ook een rol. De zorggroep zou zorg declareren waarop geen aanspraak bestaat. 

Beschuldiging van fraude

Eerder dit jaar kwam Dunya Zorggroep in opspraak. Zorgverzekeraar Menzis beschuldigde de onderneming van fraude en weigerde vervolgens persoonsgebonden budgetten uit te betalen. Inmiddels is de vestiging van Dunya Zorggroep in Elst gesloten. Het zorgcentrum in Arnhem is nog wel geopend. 

Voor Dunya Zorggroep is het geld van Stad Holland levensbelang. De zorggroep moet personeel betalen en zorg kunnen blijven leveren aan patiënten om aan de zorgplicht te kunnen voldoen. Dunya-directeur Dilan Kocer heeft de uitspraak nog niet gezien en wil daarom niet reageren en ingaan op de consequenties voor personeel en patiënten in Arnhem-Zuid. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.