Volledig scherm
PREMIUM
Beelden van museum Arnhem. Links van de kelderingang Henry Moore's 'The Warrior' © Rolf Hensel

Dure kunst ligt voor het grijpen bij Museum Arnhem

ARNHEM - De Arnhemse kunstwereld maakt zich zorgen over de veiligheid van de collectie waardevolle beelden van het Museum Arnhem. Kunstenaars zijn bang dat ze verloederen of dat het dievengilde toeslaat.      

Nadat de aanbesteding voor de verbouwing was mislukt, is het museum aan de Utrechtseweg gesloten, in afwachting van een plan om de zaak weer vlot te trekken. Slechts een paar dranghekken met groen zeil scheiden nu de beelden uit de beeldentuin van de buitenwereld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zo ging de Arnhemse politie tekeer tegen de villamoordverdachten
    PREMIUM
    Arnhemse Villamoord

    Zo ging de Arnhemse politie tekeer tegen de villamoord­ver­dach­ten

    ARNHEM - Verdachten uren en uren tot na middernacht verhoren. Hen zwaar onder druk zetten, intimideren om te bekennen. Hen informatie in de mond leggen die alleen de moordenaar kan weten. Hen lagere straffen beloven of juist hogere als ze wel of niet meewerken. Kwartetten met foto’s van mogelijke verdachten. Proces-verbalen die de gefilmde verhoren slordig of mogelijk zelfs bewust foutief weergeven.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.