Volledig scherm
PREMIUM
Een aantal van de vele vrijwilligers van de Velpse voetbalvereniging DVOV. © Gerard Burgers

DVOV stiekem Velps grootste voetbalclub, zonder beleidsplan

VELP - De Velpse voetbalvereniging DVOV is gegroeid als kool en snakt naar een derde kunstgrasveld. Op een willekeurige zaterdag worden bij DVOV zo’n 20 thuiswedstrijden gespeeld. Er zijn vier velden, waarvan twee van kunstgras. Een van de natuurgrasvelden zou wat de club betreft kunststof moeten worden, want natuurgras houdt het niet lang vol bij een dergelijk intensief gebruik.

Quote

Mensen voelen zich hier heel gauw thuis. Het is een warme club

Marc van Meeteren, Voorzitter DVOV

Tien jaar geleden had de zaterdagclub 300 leden. Nu zijn het er 700. Daarmee is DVOV stiekem de grootste in Velp geworden. Voorzitter Marc van Meeteren prijst de vrijwilligers die de groei in goede banen hebben geleid. Leg je oor te luisteren bij een willekeurige voetbalclub en het tekort aan vrijwilligers komt ter sprake. Maar hier klinkt een heel ander geluid: vrijwilligers genoeg. ,,Mensen voelen zich hier heel gauw thuis. Het is een warme club.”

Het succes van ‘zijn’ club is volgens Van Meeteren voor een belangrijk deel te danken aan het gelijke-monniken-gelijke-kappen- principe. ,,Of je bij ons nu in een selectieteam voetbalt of niet: je mag rekenen op evenveel aandacht. Iedere voetballer, goed of minder goed, krijgt bij ons de kans zich te ontwikkelen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.