Supporters van PEC Zwolle tijdens het uitduel bij Vitesse op 16 augustus 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Supporters van PEC Zwolle tijdens het uitduel bij Vitesse op 16 augustus 2019. © BSR Agency

Dylan (18) wilde beveiliger worden, maar sloeg agente bij rellen Vitesse: ‘Mijn carrière is voorbij’

Dylan E. uit Zwolle, de 18-jarige zoon van de voorzitter van Supportersvereniging PEC Zwolle, is vandaag veroordeeld voor het slaan van een politieagente na de uitwedstrijd tegen Vitesse. De jongeman kreeg een werkstraf van 20 uur.

Pijnlijker voor hem lijkt het feit dat hij een opleiding tot beveiliger volgt: ‘Mijn carrière is voorbij’.

Volgens Dylan is hij het slachtoffer van een persoonsverwisseling, maar de politierechter denkt van niet. De rechter acht bewezen dat E. een agente sloeg na de voetbalwedstrijd in het Gelredome op 16 augustus 2019.

PEC verloor het duel met 3-0. Na een opstootje in het uitvak, kwam er wat meer politie om het vertrek van de supporters uit Zwolle soepel te laten verlopen. Het werd al snel weer rustig, maar even later ging het opnieuw mis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Crisisteams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandige ondernemers tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Crisis­teams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandi­ge onderne­mers tijdens coronacri­sis

    ARNHEM - Bijna 5000 zelfstandige ondernemers in Arnhem en omringende gemeenten hebben via de gemeenten een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning tot aan het bestaansminimum. In Arnhem alleen gaat het om 2.500 zelfstandigen zonder personeel en kleine ondernemers met enkele personeelsleden. Crisisteams zetten alle zeilen bij om veel uitkeringen nog voor de Pasen uit te betalen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.