Gevangenis Urumqi No. 3 in Xinjiang, in het westen van China. ‘Een tripje naar Xinjiang boek je niet bij D-reizen.’ Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Gevangenis Urumqi No. 3 in Xinjiang, in het westen van China. ‘Een tripje naar Xinjiang boek je niet bij D-reizen.’ Foto ter illustratie. © AP

Een bezoek aan communistisch China deed de kapitalist in hen ontwaken

Column OnderlangsEen tripje naar Xinjiang boek je niet bij D-reizen. De Chinese deelregio is voor massatoerisme ongeschikt. Hooggebergten, steppegebied, een onherbergzame woestijn en zoutmoerassen. Wellicht iets voor op de bucketlist van een avontuurlijk reiziger. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  6

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. Oeigoeren blij met verbreken stedenband met Wuhan: ‘Arnhem geeft een heel sterk signaal’
  PREMIUM

  Oeigoeren blij met verbreken stedenband met Wuhan: ‘Arnhem geeft een heel sterk signaal’

  Het besluit van Arnhem om de stedenband met Wuhan te verbreken wordt juichend ontvangen door de Oeigoerse gemeenschap in Nederland. Ablet Bakir (34) van de Dutch Uyghur Human Rights Foundation is verheugd. ,,Een ontzettend goeie beslissing. Volgens mij is het zelfs de eerste stad in heel Europa die haar stedenband met een Chinese stad verbreekt. Arnhem geeft zo een heel sterk signaal.’’

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.