Een concert naast het ziekenhuisbed in Rijnstate: ‘Ontzettend gaaf’

videoARNHEM - ,,Mogen we een liedje zingen?” In één van de ziekenhuiskamers van Rijnstate in Arnhem staan de ‘Bedside Buskers’ Luuk van Kesteren, met gitaar, en Benjamin Kuijpers. Ze richten het woord tot de patiënt in het eerste bed. ,,Ja”, luidt het antwoord, ,,iets van André Hazes graag.” Kort erna zetten de heren Zij gelooft in mij in.

Van Kesteren en Kuijpers zijn lid van de Bedside Buskers, een uit Amerika overgewaaid initiatief. Het concept is simpel: muzikanten spelen op vrijwillige basis in het ziekenhuis nummers voor patiënten. De term ‘busker’ verwijst naar reizende muzikanten. De Bedside Buskers zijn de troubadours van de ziekenhuizen. Vorige maand traden ze voor het eerst in Rijnstate op. Vanaf nu doen ze dat elke derde woensdag van de maand.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.