Een concert naast het ziekenhuisbed in Rijnstate: ‘Ontzettend gaaf’

videoARNHEM - ,,Mogen we een liedje zingen?” In één van de ziekenhuiskamers van Rijnstate in Arnhem staan de ‘Bedside Buskers’ Luuk van Kesteren, met gitaar, en Benjamin Kuijpers. Ze richten het woord tot de patiënt in het eerste bed. ,,Ja”, luidt het antwoord, ,,iets van André Hazes graag.” Kort erna zetten de heren Zij gelooft in mij in.

Van Kesteren en Kuijpers zijn lid van de Bedside Buskers, een uit Amerika overgewaaid initiatief. Het concept is simpel: muzikanten spelen op vrijwillige basis in het ziekenhuis nummers voor patiënten. De term ‘busker’ verwijst naar reizende muzikanten. De Bedside Buskers zijn de troubadours van de ziekenhuizen. Vorige maand traden ze voor het eerst in Rijnstate op. Vanaf nu doen ze dat elke derde woensdag van de maand.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Eusebiuskerk zet zich schrap voor de drilboren: ‘Het lijkt wel oorlog hier’
  PREMIUM
  VIDEO

  Eusebius­kerk zet zich schrap voor de drilboren: ‘Het lijkt wel oorlog hier’

  ARNHEM - De Eusebiuskerk van Arnhem is dezer dagen het strijdtoneel van drilboren. ,,Het lijkt wel oorlog hier”, lachen de mensen die de grootscheepse restauratie van de kerk in gang hebben gezet vol ontzag. Het eerste gat voor de toekomstige ingang aan de zuidzijde op de Markt is al uitgehakt. Volgende week volgt de tweede gat voor de nieuwe ingang aan de noordzijde, tegenover restaurant Arnhems Meisje.
 2. ‘Marcel van Roosmalen is meer humorist dan journalist en juist daarom lees ik hem graag’
  PREMIUM
  COLUMN

  ‘Marcel van Roosmalen is meer humorist dan journalist en juist daarom lees ik hem graag’

  Tegenwoordig wordt er veel gevochten. Niet op straat, maar op social media. Niet met de vuisten, maar met woorden en emoticons. Gestreden wordt er tegen de beeldvorming. Friezen zijn geen racisten, Forummers geen nazi’s, islamieten geen terroristen, homo’s geen vrouwen in mannenlijven. ,,Mensen moeten stoppen mij in een hokje te stoppen”, hoorde ik iemand hokjesstoppers in een hokje stoppen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.